Alapértelmezett színséma akadálymentes ikon
Hírek

2018.02.28.

Szoftverfrissítések érhetők el oldalunkon

Ezúton értesítjük a TIOP-2.3.3 projektben részt vevő intézményeket, hogy a projekt keretén belül leszállított HP szerverekhez tartozó frissítő patch-eket (HPE SPP platformfüggetlen telepítőkészlet, ML és DL szerverekhez) tettünk elérhetővé.
Továbbá felhívjuk azon intézmények figyelmét, akik VMware rendszer virtualizációt használnak, hogy a VMware ESXi/vCenter frissítőkészlet szintén letölthető oldalunkról.
A frissítések és a szükséges telepítési útmutatók az Intézmények menüpont alatt találhatók.2017.11.20.

Az ÁEEK és a HPE közös Wifi oktatást szervez

Az ÁEEK a TIOP 2.3.3. projekt keretén belül az egészségügyi ellátó intézmények wifi hálózatának fejlesztését célzó eszközbeszerzés során jelentős mennyiségű HP Aruba wifi eszközt vásárolt. 2016 őszén a wifi eszközök szállítójával és gyártójával közösen tartottunk egy workshopot, melyen az egészségügyi intézmények IT vezetői és IT üzemeltetői vettek részt. Az intézményektől érkező visszajelzések alapján megerősítést nyert az a gondolat, hogy szükséges és hasznos lenne 1-1 tematikus oktatás keretén belül rendszerezni mind a vezetékes, mind a wifi hálózatok biztonságos és hatékony üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalókat.
Az ÁEEK és a HPE közös, új rendezvénye az egészségügyi intézmények hálózatának üzemeltetésével foglalkozó kollégák szakmai oktatását teszi lehetővé a HPE budapesti telephelyén. Az oktatások 2017 novemberében, 12 fős létszámmal indulnak előreláthatólag összesen 5 alkalommal.
Az oktatás kettős célt szolgál: egyrészt támogatást nyújt a TIOP 2.3.3. projektben részt vett intézményeknek a fenntartási időszakban, másrészt elősegíti az IT biztonság magasabb szintre emelését is.
A feltételeket az ÁEEK és a HPE biztosítja, a részvétel ingyenes. Az oktatások időpontjáról, tematikájáról és egyéb részleteiről az intézmények e-mailen kapnak tájékoztatást. Reméljük, hogy minél többen részt vesznek majd ezen az oktatáson és elsajátítják a wifi eszközök üzemeltetéséhez szükséges tudást.2016.11.16.

Wifi üzemeltetési és biztonsági workshop

2016. október 19-én megrendezésre került a Wifi üzemeltetési és biztonsági workshop, melyen az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által, a TIOP 2.3.3 projektben beszerzett és egészségügyi ellátó intézmények részére szállított vállalati kategóriás Wifi AP eszközök beüzemeléséről, konfigurációjáról, üzemeltetéséről, az eszközök támogatásáról és felhasználási területeiről hallhattak előadásokat a résztvevők.
A rendezvényt az Aruba eszközök gyártója és a projektben nyertes szállító finanszírozta. A workshop a TIOP 2.3.3 projektfejlesztések, az egészségügyi ágazatban történő informatikai infrastruktúrafejlesztések és wifi-t érintő információ biztonsági kérdések bemutatásával kezdődött. Ezt követően az előadók részletesen bemutatták az Aruba Wifi eszközök alap konfigurációját, fejlesztési lehetőségeit, valamint sérülékenység vizsgálatra, etikus hackelésre is sor került. A rendezvény zárásaként a meghívottak és előadó szakemberek a wifi hálózatokkal és IT biztonsággal kapcsolatos szakmai kérdéseket vitattak meg.

A workshopon elhangzott előadások anyagai, illetve a projektben szállított eszköz felhasználói útmutatója az Intézményeknek menüpont alatt vagy ide kattintva érhetők el.2016.08.04.

Firmware-ek, driver-ek és szoftverfrissítések

A projekt keretén belül leszállított eszközökhöz és szoftverekhez az általunk letesztelt és javasolt frissítések folyamatosan feltöltésre kerülnek az Intézmények menüpont alatt elérhető szekcióba.
Amennyiben a frissítés elvégzése mindenképpen indokolt, kritikus fontosságú, arról körlevélben fogjuk tájékoztatni az érintetteket.2015.12.15.

IT sérülékenység vizsgálati kérdőív

A projekt keretén belül az Intézmények körében IT sérülékenységi felmérésre került sor.
IT sérülékenység vizsgálati kérdőív kitöltése - lezárult (2015.12.14.)
Ezúton is köszönjük a együttműködést a kérdőív kitöltésében!2015.12.08.

A Nemzeti Egészségügyi Informatikai (e-Egészségügy) Rendszer - Térségi, funkcionálisan integrált intézményközi információs rendszerek kiépítéséhez szükséges helyi infrastruktúra fejlesztések megnevezésű projekt zárórendezvénye - Balatonfüred

A 2014. június 1-én indult TIOP-2.3.3-13/1-2014-0001 KTIA_13-2-2014-0001 kódjelű Nemzeti Egészségügyi Informatikai (e-Egészségügy) Rendszer - Térségi, funkcionálisan integrált intézményközi információs rendszerek kiépítéséhez szükséges helyi infrastruktúra fejlesztések megnevezésű projekt zárórendezvénye a balatonfüredi Hotel Flamingóban került megtartásra 2015. november 4-én, 14:00 órától 16:00 óráig a sajtó és a projekt, valamint a TIOP2.3.1 és TIOP2.3.2 társprojektek tagjainak és képviselőinek bevonásával. Infotér ÁEEK szekció programterve2015.11.16.

Utolsó üteméhez érkezett az informatikai eszközök kiszállítása

Az elmúlt hónapokban folytatódott az informatikai eszközök kiszállítása a TIOP-2.3.3 projektben érintett közel 200 közfinanszírozott egészségügyi ellátó intézmény felé.
A szállítások első szakasza sikeresen lezajlott, ennek keretén belül PC munkaállomások, monitorok és NAS eszközök, továbbá multifunkcionális- és asztali nyomtatók, Wifi eszközök, access switchek és routerek helyszíni kihelyezése történt meg. A szerverek kiszállítása november végéig várható, és ezzel párhuzamosan - a projekt informatikai szakembergárdájának bevonásával - a gépek üzembe helyezése is megkezdődik. Mivel a projekt jelentős forrásbővítésben részesült, a résztvevő intézmények számára lehetőség nyílt plusz PC munkaállomások, monitorok és desktop operációs rendszer licenszek igénylésére is.2015.09.11.

Megkezdődött az informatikai eszközök kiszállítása az egészségügyi intézményekbe

Szeptember végéig közel 3000 darab új munkaállomás, valamint több mint 3600 darab monitor jut el közel 200 intézménybe. Az egészségügyi intézmények első körben a munkaállomásokat és monitorokat kapják meg az Állami Egészségügyi Ellátó Központ TIOP-2.3.3-13/1-2014-0001 KTIA_13-2-2014-0001 számú projektjében.
Az igényelt eszközök kiszállításának előkészületei augusztus második felében kezdődtek el a programban részt vevő közfinanszírozott egészségügyi intézmények számára. A projekt a nyertes cég közreműködésével szeptember elején kezdte meg az eszközök kiszállítását.2015.06.09.

Elérhetők a TIOP-2.3.3 / KTIA-2.3.3 Informatikai infrastruktúra képzés oktatási anyagai

A TÁMOP-6.2.7.-13/1-2013-0001 azonosítószámú projekt keretén belül megrendezésre kerültek a TIOP 2.3.3 / KTIA 2.3.3 projekteket érintő informatikai infrastruktúra képzések. A képzésen részt vevők a hardver és szoftver komponensek beállításait, karbantartásait és üzemeltetését érintő témakörökben bővíthették ismereteiket. A képzéshez kapcsolódó oktatási anyag itt érhető el. További képzési időpontok várhatók ősszel, melyekről a későbbiekben nyújtunk tájékoztatást.2015.06.01.

Megtartásra került a HIS (Hospital Information System) rendszerekről szóló workshop

Május 11-én hat intézmény bevonásával lezajlott az a kórházi információs rendszereket érintő, egész napos workshop, melyen piaci szereplők bevonásával áttekintésre kerültek a témakörben felmerülő lehetőségek.
A rendezvény a TIOP-2.3.3 projekt HIS alprojektjének ismertetésével kezdődött, majd ezt követően négy HIS szállító mutatkozott be. A meghívottak interaktív módon szemléltették az általuk fejlesztett HIS rendszerek funkcionalitását, illetve válaszoltak az érintett intézmények részéről felmerülő kérdésekre.
A találkozó záróakkordjaként - egy összegző megbeszélés keretében - megvitatásra kerültek a nap folyamán felvetődött, szakmailag releváns témák is.2015.03.30.

Elérhető a Konfigurátor alkalmazás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a TIOP 2.3.3 projektben résztvevő fekvő- és járóbeteg ellátó intézmények számára elérhetővé vált a Konfigurátor alkalmazás. A program segítségével az érintett egészségügyi ellátó intézmények jelezhetik projektünk felé az igényelt eszközök konfigurációját és darabszámát.

A Konfigurátor az Intézményeknek menüpont alatt érhető el, vagy kattintson ide.2015.03.17.

Képzés az intézményi informatikai szakemberek részére

A TIOP 2.3.3 projektben résztvevő egészségügyi ellátó intézmények informatikai szakembereinek részére a TÁMOP 6.2.7 projekt biztosít képzési kontingenst. A projekt keretében számos olyan modern, új technológia kerül bevezetésre, melyeket üzemeltetési szempontból magas szinten szükséges lesz megismerni.

A képzéssel kapcsolatos további információkért kérjük, hogy kattintson ide.2015.03.16.

Megrendezésre került a TIOP 2.3.3 projekt szakmai konferenciája

TIOP-2.3.3 konferencia

Siófokon rendezték meg a TIOP 2.3.3 projekt két napos szakmai konferenciáját, mely egyúttal a projekt nyitórendezvénye is volt.
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, mint projektgazda, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-vel, mint konzorciumi partnerrel együtt 5,2 milliárd forint összköltségvetésű, nagy részben EU támogatott projekttel segíti meg a közfinanszírozott fekvőbeteg és járóbeteg ellátó intézményeket.
A 2015. március 10-11-én lezajlott két napos szakmai konferencián a projektben résztvevő intézmények informatikai vezetői és szakemberei kaptak bővebb tájékoztatást a projekt részleteiről, ütemezéséről és a tervezett eszközök beszerzéséről.

AEEK-logo NISZ-logo TAMOP627-logo szechenyi_2020-logo

tiop233.aeek.hu